Tudi Noletu ni uspelo; Nadal piše zgodovino Monte Carla s peto zaporedno zmago!

19.04.2009

MONTE CARLO, MONAKO - Najboljši teniški igralec sveta Rafael Nadal ne pozna milosti, še posebej na peščeni podlagi. V današnjem finalu teniškega Masters turnirja serije 1000 v prestižnem Monte Carlu je sicer z veliko težavami a vendar, porazil najboljšega srbskega igralca Novaka Djokovića s 6-3, 2-6 in 6-1. 27 zaporedna zmaga, 5 naslov in le dva izgubljena niza so dejstva, ki Nadala postavljajo na sam prestol teniške zgodovine v Monte Carlu. Rafa je tudi prvi prvopostavljeni igralec po Ivanu Lendlu, ki mu je uspelo zmagati v mestu milijonarjev.

Rafael Nadal je Novaka v 16 dvobojih še dvanajtič premagal, s tem pa je tudi dohitel Rogerja Federerja po zmagah na turnirjih serije Masters, ki jih štejejo od leta 1990 (s 17 zmagami vodi Andre Agassi).

 

Poglejte si prvo zmago Rafaela Nadala v Monte Carlu leta 2005 (proti Coriji)

Teniški praznik v Monte Carlu pred polnimi tribunami sta z izjemno igro popestrila Novak Djoković in Rafael Nadal. Po plejadi brejkov do 5. igre (po dva na vsaki strani) je bil dvoboj še vedno odprt, potem pa je prvi igralec sveta prišel še do dveh odvzemov servisa in zaključil niz sebi v prid. Igralca sta v 1. nizu  kar tekmovala kdo bo lepše zaklučil točko, za padec Srba pa je bila verjetno kriva tudi bolečina v hrbtu zaradi katere je vzel tudi 3 minutni zdravniški 'time out'.

 

Igralca sta na noge dvignila tudi monaškega princa Alberta II

 

Začetek 2. niza je pripadel tretjemu igralcu sveta, ki je že uvodoma vzel servis Nadalu, ki je v 4. igri prišel do treh brejk priložnosti, a se je Nole ubranil ter povedel 3-1. Rafa je delal več napak kot v uvodnem nizu in to se je poznalo tudi na rezultatu, kajti Djoković je prišel še do drugega brejka in s tem je z eno nogo že izenačil izid v nizih, kar se je na njegov servis (2 asa) tudi zgodilo. Malorčan je prvič izgubil niz v Monaku po letu 2006, ko je to uspelo Rogerju Federerju v drugem nizu finala (takrat se je igralo še na 3 dobljene nize).

 Srbski junak se je dobro boril, a Nadala s prestola ni uspel 'sklatiti'

Nadal je bil v težavah tudi že na začetku zaključnega niza, ko je Nole takoj pritisnil na njegov servis, prišel do treh brejk priložnosti, a se je po 15 minutah izvlekel. Rafa se je povlekel nekoliko nazaj napram drugemu nizu in to mu je prinelo uspeh v 2. igri, ko je prišel do brejka, a je Srbu 'ratal' ribrejk. Dvoboj je bil izjemno izenačen in verjetno je Nadalu tolko preglavic na pesku v zadnjih letih povzročal le Federer, pa še ta je dobil dvoboj le v Hamburgu. 22-letni Nadal je v naslednji igri prišel še do enega brejka in nato počasi zlomil odpor Djokovića, ki je v zadnji igri povsem popustil ter podpisal poraz po 2 urah in 42 minutah.

Na pesku mu ni para. Rafa je povsem zasluženo spet dvignil roke v zrak

pripravil: L.S

foto: espn.com

Monte-Carlo Rolex Masters
Monte-Carlo, Monako
April 12-19, 2009
ATP World Tour Masters 1000
€2,750,000 / 56 Žreb
Pesek




Finale:

Rafael Nadal (ESP) Novak Djokovic (SER) 63 26 61

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete